10. oktober 2020

Otroci in mamice se bodo lahko preizkusili na zabavnem Krančkovem teku po starem mestnem jedru. Vsak otrok, ki preteče 200 metrov, je zmagovalec. 

 

In zato mu bo Kranček, ker je resnično dober škratek, podaril:

 

  • Posebno Krančkovo priznanje za športni uspeh, 
  • HOFER darilno vrečko, v kateri so: sok, Natur Aktiv sadna kaša, družabna igra Modri Fredo, revija Fredo in balon HOFER. 
  • spominsko majico teka. 

 

Kje se dobimo?

V okviru tekaške prireditve 2.Tek za Kranj. Torej, 13. 10. 2018. Dobimo se 11.15 na prizorišču Teka za Kranj (pri štartno-ciljnem loku HOFER), kjer nas bodo prevzela dekleta iz Atletskega kluba Triglav Kranj.

 

Skupaj z njimi (po želji tudi s starši) se bomo odpravili na štart, ki bo 11.30 na Pungartu. Tekli bomo nazaj do štartno-ciljnega loka. 

 

 

Brezplačna prijava, število mest omejeno

Prijava je brezplačna, a kljub temu se je treba prijaviti. Že zato, da Kranček ve, koliko priznanj mora spisati. Na Krančkov otroški tek se prijavite tukaj. 

 

Prijavijo se lahko otroci od 4 do 12 leta starosti. No, Kranček ne bo nič hud, če mamica na tek prijavi kakšno leto mlajšega ali starejšega nadebudneža. 

 

Že poznate škrata Krančka?

Otroški tek z mamicami

 

Škrat Kranček je vesel, radoživ, zvedav, zabaven in nadvse bister škrat. V rovih pod starim Kranjem, kjer ni ne poletja ne zime, živi že skoraj 2.000 let. Družbo mu delajo pajki, podzemne kobilice in netopirji, ki pa niso bogsigavedi kako dobra družba. V dolgih letih pa je našel dva dobra prijatelja in postali so nerazdružljiva druščina. Bledolično človeško ribico Angelco, je ob neki povodni iz daljnih kraških jam prinesla podtalnica. V rovih ji je postalo všeč, prikupil pa se ji je tudi škrat zato je ostala z njim.

 

Je zelo resna in pametna, njena modrost pa kaže, da naj bi bila že precej v letih, a o tem raje ne govori. Ter krt Lovro. Sam sebi se zdi sila pomemben in pameten in rad viha nos nad Krančkovimi zgodbicami, pa čeprav je, kot večina krtov nasploh, bolj slabo razgledan in jim, lahko bi rekli, slepo verjame. Njegova najboljša prijateljica v zunanjem svetu pa je čebelica Banči.