8. oktober 2022

Aktualno

4. Tek za Kranj - Memorial Vincenca Drakslerja letos v drugačni obliki

4. Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja bo tudi letos, vendar v drugačni obliki. Tudi letos boste lahko premagovali razdalje, a tokrat v lastni izvedbi. Pohod Vincenca Drakslerja bo organiziran »na daljavo«, tekači boste lahko sodelovali na virtualnem teku.

 

Organizatorji: Atletski klub Triglav Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja, Mestna občina Kranj, Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj in podjetje Dspot,  obljubljamo, da bomo skupaj tekli in hodili spet naslednje leto, ko bo situacija, povezana s koronavirusom, bolj gotova.

 

Med 19. septembrom in 10. oktobrom so pohodniki vabljeni na spominski pohod Vincenca Drakslerja. Trasa letošnjega pohoda bo potekala po kulturno naravni Poti Jeprškega učitelja, na desnem bregu Save, med Drulovko in Bregom ob Savi. Udeleženci se bodo na 4km dolg pohod lahko prijavili v trgovini KrŠtacuna v Kranju, kjer bodo prevzeli tudi kartonček z opisom poti in navodili. Štartnina bo simbolna, odrasli udeleženci bodo ob prijavi prejeli spomnisko majico, otroci pa praktično darilo Mestne občine Kranj. 

 

Za tekače bo letos organizirana virtualna preizkušnja. Kot vsako leto, se bodo tudi letos pomerili v teku na 3,3 ali 10 km. Vsak tekač si bo traso izbral sam, rezultat pa oddal v posebnem obrazcu na spletni strani. Zadnji rok za oddajo rezultatov bo 10. 10. 2020 do polnoči. Sodelovanje na virtualnem teku bo brezplačno. Za tekmovalce, ki bodo želeli prejeti spominsko tekaško majico, bo štartnina simbolna. Najboljši v razpisanih kategorijah bodo po prireditvi vabljeni na prevzem sponzorskih nagrad in priznanj.

 

Zaradi razmer Krančkovega teka v letošnjem letu ne bo. Otrokom do 12 let, ki bodo sodelovali na virtualnem teku ali pohodu, pa bo Mestna občina Kranj podarila še posebno nagrado.

 

Del sredstev, zbranih od štartnin, bo organizator tudi letos namenil v dobrodelne namene.  

 


Seznam novic