30. sept - 30. oktober 2021

Aktualno

Adijo Kranj! Adijo tekači!

Pa smo pritekli čez ciljno ravnino že 5. zaporednega dogodka Tek za Kranj – Memorial Vincenca DrakslerjaOb tej priložnosti bi se vsakemu posebej radi zahvalili za vse kilometre, ki ste jih prehodili ali pretekli, raziskane kotičke Kranja ter foto utrinke, ki ste jih delili z nami.

 

Hvala ker ste del naše športne zgodbe!

 

Preden si do naslednjega leta pomahamo v slovo, vas vabimo k ogledu letošnjih zmagovalnih rezultatov. Rezultate lahko preverite v nadaljevanju ali Facebook profilu.

 

Verjamemo, da se v naslednjem letu ponovno srečamo v živo in v še večjem številu. Do takrat pa PRIDNO TRENIRAJTE!

 

 

Preberi več
Obvestilo

Vse udeležence, ki so ob prijavi na Pohod Vincenca Drakslerja ali Tek za Kranj - Memorial Vincenca Drakslerja naročili tekaške majice obveščamo, da bodo lahko le te prevzeli po 17. novembru 2021 v trgovini KrŠtacuna.

Preberi več
Znani rezultati 4.Teka za Kranj - Memoriala Vincenca Drakslerja

Humanitarno rekreativni dogodek Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja je letos potekal v drugačni obliki.  Med 19. septembrom in 10. oktobrom so se tekači udeležili virtualne tekme na 3,3 ali 10 km, pohodniki pa v lastni izvedbi odkrivali lepote Potii Jeprškega učitelja. Organizatorji smo z udeležbo zadovoljni, saj je, kljub trenutni situaciji, na dogodku aktivno sodelovalo preko 100 udeležencev.

 

Med ženskami je v absolutni konkurenci na 10 km zmagala Jera Rakovec Nahtigal s časom 51:41, med moškimi pa večkratni zmagovalec našega teka Dino Grbić s časom 33:57. Na krajši razdalji na 3,3 km je s časom 11:34  ženski naslov ubranila Maruša Cijan Brkič, med moškimi pa je zmagal Sebastjan Gregorin s časom 11:22.

 

 

Preberi več
4. Tek za Kranj - Memorial Vincenca Drakslerja letos v drugačni obliki

4. Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja bo tudi letos, vendar v drugačni obliki. Tudi letos boste lahko premagovali razdalje, a tokrat v lastni izvedbi. Pohod Vincenca Drakslerja bo organiziran »na daljavo«, tekači boste lahko sodelovali na virtualnem teku.

 

Organizatorji: Atletski klub Triglav Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja, Mestna občina Kranj, Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj in podjetje Dspot,  obljubljamo, da bomo skupaj tekli in hodili spet naslednje leto, ko bo situacija, povezana s koronavirusom, bolj gotova.

Preberi več
Več kot 2000 udeležencev na dobrodelni rekreativni tekaški prireditvi 3. Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja, 12.oktober 2019

V starem mestnem delu Kranja je v soboto, 12. oktobra 2019, potekala velika tekaška prireditev 3. Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja. V prekrasnem jesenskem dnevu se je dogodka udeležilo več kot 2000 tekačev, pohodnikov, otrok in spremljevalcev ter drugih udeležencev. 

 

Med ženskami je v absolutni konkurenci na 10 km zmagala Natalija Mašera s časom 40:26, med moškimi pa Gregor Kustec s časom 33:03. Na krajši progi 3,3 km je med ženskami s časom 12:12 zmagala Maruša Cijan Brkič, med moškimi pa Rok Markelj s časom 10:31.

 

Dogodek so popestrili kranjski ambasadorji športa Vesna Fabjan, Emil Tahirovič in Tadej Valjavec ter posebni promotor teka Jure Košir. Del zbranih sredstev od prijavnin bo šel za težje zaposljive osebe in financiranje vadnin mladih športnikov, ki si treningov drugače ne bi mogli privoščiti.

 

 

Preberi več
Hodili in tekli bomo za dober namen

Tekaške prireditve so v Sloveniji postale stalnica. Udeležuje si jih vedno več tekačev. Tudi Kranj ne zaostaja za organizacijo tekaških prireditev, najbolj množična sta zagotovo Županov tek in Tek za Kranj.

 

Organizatorji obeh tekov so se odločili, da združijo moči ter Kranju, Sloveniji in tujini ponudijo veliko dobrodelno rekreativno tekaško prireditev Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja.

 

Dogodek bo ponudil druženje vseh generacij, od najmlajših, šolarjev, tekačev tekmovalcev in rekreativcev do športnih društev ter klubov. Del zbranih sredstev bo namenjenih zaposlovanju težje zaposljivih oseb in financiranju vadnin mladih športnikov, ki si treningov drugače ne bi mogli privoščiti.

Preberi več
3. Tek za Kranj - Memorial Vincenca Drakslerja je pred vrati!

 

Vabljeni na najbolj atletski tek na Gorenjskem!

 

  • Tecite po slikoviti mestni trasi na 3,3 km ali 10 km.
  • Najmlajši tekači bodo lahko uživali na Krančkovem otroškem teku. 

 

V letošnjem leto organiziramo tudi Pohod Vincenca Drakslerja po skritih kotičkih Kranja. Prijavite se na daljšo (3,3 km) ali krajšo (2,4 km) verzijo pohoda in spoznajte glavne znamenitosti našega lepega mesteca. Za družine smo pripravili posebno ponudbo!

 

Celoten program si lahko ogledate na sledeči povezavi: 

https://www.tekzakranj.si/program.

 

Za prijavo obiščite stran: https://www.tekzakranj.si/prijava

 

Pohodniki pozor! Prijave na Pohod Vincenca Drakslerja so mogoče tudi v prodajalni Kr'Piskr, ki jo boste našli na Glavnem trgu v Kranju. Ob prijavi v trgovini lahko poravnate tudi štartnino za pohod. 

 

 

Preberi več
Bogate praktične nagrade za najboljše

Tekaški dogodki so odlična priložnost za druženje in preizkus svojih fizičnih zmožnosti. Občutek zadovoljstva, ko si s svojim trudom osvojil stopničke je prav zares neverjeten.

 

In po opravljeni preizkušnji se začne sladko pričakovanje: kakšna bo letos nagrada? :)

 

Vsako leto smo se trudili, da bi bili udeleženci Teka za Kranj poleg odlične tekaške izkušnje deležni tudi kakovostnih nagrad.

 

V Merkurju so letos posrkbeli, da bodo šli absolutni tekmovalci teka na 3,3 km in 10 km domov polnih rok. V sodelovanju z dobavitelji so priskrbeli 12 bogatih praktičnih nagrad, ki bodo navdušile s svojo praktičnostjo!

Preberi več
Družinske prijave na pohod!

Letošnje leto prvič organiziramo Pohod Vincenca Drakslerja po skritih kotičkih Kranja. 

 

Predstavlja odlično priložnost za odkrivanje našega lepega mesteca in vseh njegovih zgodb. Sprehod je posebej primeren za družine, ki se lahko ležerno sprehodijo po mestu in svojim najmlajšim na zanimiv način predstavijo glavne znamenitosti. 

 

Zato smo skupaj staknili glave in pripravili posebno ugodno ponudbo za družine!

 

Cena družinske prijave znaša 20 €.
Največje število prijavljenih, vključno z nosilcem skupine, je 6 družinskih članov. 

 

Prijave so možne na naši spletni strani: https://www.tekzakranj.si/prijava

 

Preberi več
Medalje nekoliko drugače

 

 

Poznate občutek, ko stojite na stopničkah in vam okrog vratu nadenejo medaljo? Dokaj poznan prizor, ki si ga je enostavno predstavljati.

 

Kaj pa, če bi namesto medalj zmagovalci prejeli nekaj drugega?

 

 

Zanimivo vprašanje, ki smo se ga lotili skrajno resno! 

 

Za pomoč pri iskanju odgovora smo poiskali zanesljivega partnerja: združili smo moči s Fundacijo Vincenca Drakslerja in našli unikatno rešitev.

 

Kakšno? Preveri:

Preberi več
Brezplačne tekaške priprave za udeležence teka

Pripravljamo brezplačne tekaške priprave na 3. Tek za Kranj, namenjene vsem, ki so se na tek že prijavili. 

 

Za vse, ki si želite kvalitetno organiziranega treninga ali pa le družbe sotekačev, ki  poskrbi za dvig tekaške motivacije.

 

Začnemo v torek, 17. 9. 2019 ob 18.45 uri in tako nadaljujemo do prireditve. 

 

Datumi priprav:

  • 17. 9. 2019
  • 24. 9. 2019
  • 1. 10. 2019
  • 8. 10. 2019

 

Treningi bodo potekali na Atletskem stadionu v Kranju pod izkušenim vodstvom trenerja Blaža Čadeža.

 

Več informacij o postopku udeležbe si preberi v članku!

 

Preberi več
Združitev Županovega teka in Teka za Kranj

V letu 2019 v kranjski občini združujemo tradicionalni Županov tek in Tek za Kranj v veliko dobrodelno - rekreativno tekaško prireditev.

 

Organizatorji obeh tekov so se na skupnem sestanku odločili, da združijo moči ter Kranju, Sloveniji ter tujini ponudijo edinstveno tekaško prireditev, ki bo predvidoma potekala v soboto, 12. oktobra, ob 12.00 v Kranju.

 

Ker je bil pred 18-imi leti pobudnik Županovega teka kranjski dobrotnik Vincenc Draksler (umrl 2018) in je vedno spodbujal humanitarni del teka, bo tudi novi združeni tek imel posebno humanitarno noto in spominski okvir kranjskega dobrotnika.

 

Ostale informacije o združitvi si preberite v tem članku.

 

Preberi več
Podaljšane zgodnje prijave: do 31. 7. 2019!

 

Zaradi velikega zanimanja smo prijave na 3. Tek za Kranj podaljšali do 31. 7. 2019!

 

Ker je naša želja, da se v julijskem dopustniškem času sprostite in po vrnitvi še vedno uživate v "Early Bird" ceni prijave na tek, smo prijavni rok podaljšali kar do konca tega meseca.

 

Julij je zato pravi čas za prijavo na 3. Tek za Kranj!

Preberi več