13. oktober 2018
Start 12:00

Aktualno

2. Tek za Kranj bo 13. oktobra

Imamo datum! Rezervirajte si drugo soboto v oktobru za 2. Tek za Kranj. Tudi letos vas vabimo, da se nam pridružite na najbolj atletskem mestnem teku, ko Kranj obarvajo dresi kranjskih klubov in društev. 

 

Z nami bodo:

  • Rok Puhar, eden najboljših slovenskih tekačev na dolge proge in član Atletskega kluba Triglav Kranj, 
  • Marko Milič, košarkar,
  • Robert Kranjec, skakalec,
  • in številni drugi športni ambasadorji Kranja

 

 

Preberi več
Za nami je 1. Tek za Kranj

V soboto, 23. septembra,  je lepo vreme v Kranj privabilo polno tekačic in tekačev ter vseh ljubiteljev športa. Otroci in starši so se zabavali na športni tržnici, organizirani v okviru Festivala za šport Kranj, tekači - zbralo se jih je preko 300 - pa so se preizkusili v Teku za Kranj.

 

V teku na 3, 3 km je med moškimi slavil ambasador teka Rok Puhar, ki je progo preletel v pičlih 0:09:32. Pri ženskah pa Sara Mohorič s časom 0:12:24. Oba sta člana Atletskega kluba Triglav Kranj. 

 

V teku na 10 km je bil prvi Božnar Sebanc Zdravc s časom 0:36:55, pri ženskah pa Alenka Vindiš s časom 0:46:40. 

 

V štafetnem Teku za moške je zmagala ekipa Komunale Kranj (člani: Uroš Arnež, Klemen Čebašek, Mitja Zupan). Skupaj so 10 km progo premagali v slabih 40 minutah (0:39:48). 

 

Rezultati 

 

 

 

 

Preberi več
Tek za Kranj

Tek za Kranj ni nadomestil Teka za moške. Je njegova nadgradnja. Torej še vedno pričakujemo vsaj 500 tekačev, pa vsaj kakšno dekle več od lanskih petdesetih, ki so morale teči ločeno. Letos jim ne bo treba.

 

Sicer delno ohranjamo moško noto. Fantje bodo namreč lahko v dobrodelne namene tekli v obliki ločene discipline trojk.

 

Organizator ostaja Atletski klub Triglav.

 

Zakaj ne smeš zamuditi?

  1. Trasa je mestna in speljana mimo glavnih znamenitosti.
  2. Pomerili se boste z izkušenimi tekači, atleti in zvezdami športa. 
  3. Tek je del velike športne prireditve - Festival športa Kranj. 
  4. Z malo sreče boš lahko pol leta vozil novo Nissan Micro. 
  5. Poskrbljeno bo za animacijo otrok, ki bodo na tržnici festivala lahko preizkušali različne športne discipline.

 

Preberi več
Nagradna igra. Nissan Micra te čaka!
Nagradna igra. Nissan Micra te čaka!

Preteci vsaj en krog na Teku za Kranj in pol leta vozi čisto novo Nissan Micro. Ne skrbi, ni nujno, da v cilj pretečeš prvi, pomembno je le, da imaš pri žrebu nekaj sreče. Nagrada je: pol leta brezplačnega najema Nissan Micre. 

 

V nagradni igri lahko sodelujejo vsi udeleženci/udeleženke prireditve, ki so na veljavni štartni listi, torej so prijavljeni na tek in imajo svojo štartno številko. 

 

Srečnega nagrajenca/nagrajenko bomo izžrebali 23. 9. 2017 med 18.00 in 19.00 po razglasitvi rezultatov teka. 

 

Več o nagradni igri si preberite tukaj. 

 

 

Preberi več
Brezplačne tekaške priprave z Blažem Čadežem
Brezplačne tekaške priprave z Blažem Čadežem

7. in 14. septembra bodo potekale brezplačne tekaške priprave s tekaškim trenerjem Blažem Čadežem. Dobimo se ob 18.45 na Atletskem stadionu v Kranju.

 

Blaž Čadež je poklicni atletski trener. Njegova trenerska pot se je začela pred 17 leti. V tem času je nabiral izkušnje na različnih področjih. Posvetil se je atletiki in vzdržljivostnim športom. Diplomiral je na Fakulteti za šport iz smeri športno treniranje - atletika. 

Mlade športnike trenira vse atletske discipline, najljubši so mu teki na srednje in dolge proge, čeprav ima tudi veliko uspeha z skokom v višino in mnogobojem.

Pri rekreativcih se je posvetil teku, triatlonu in kolesarjenju. Največ izkušenj ima s tekači na dolge proge. Trenutno vodi tekaške skupine v Škofji Loki in Kranju. 

Skozi leta izkušenj in lastnih napak vidi, da je bistvenega pomena, pri tekačih začetnikih pravilen tekaški korak. Za napredne tekače, ki hočejo rezultat, je edina pot sistematičen trening in prava mera. 

Njegovo spletno stran si lahko ogledate na: www.blazcadez.si 

 

 

 

 

 

 

 

Preberi več