12. oktober 2019
Start 12:00

Aktualno

Podaljšane zgodnje prijave: do 31. 7. 2019!

 

Zaradi velikega zanimanja smo prijave na 3. Tek za Kranj podaljšali do 31. 7. 2019!

 

Ker je naša želja, da se v julijskem dopustniškem času sprostite in po vrnitvi še vedno uživate v "Early Bird" ceni prijave na tek, smo prijavni rok podaljšali kar do konca tega meseca.

 

Julij je zato pravi čas za prijavo na 3. Tek za Kranj!

Preberi več
Združitev Županovega teka in Teka za Kranj

V letu 2019 v kranjski občini združujemo tradicionalni Županov tek in Tek za Kranj v veliko dobrodelno - rekreativno tekaško prireditev.

 

Organizatorji obeh tekov so se na skupnem sestanku odločili, da združijo moči ter Kranju, Sloveniji ter tujini ponudijo edinstveno tekaško prireditev, ki bo predvidoma potekala v soboto, 12. oktobra, ob 12.00 v Kranju.

 

Ker je bil pred 18-imi leti pobudnik Županovega teka kranjski dobrotnik Vincenc Draksler (umrl 2018) in je vedno spodbujal humanitarni del teka, bo tudi novi združeni tek imel posebno humanitarno noto in spominski okvir kranjskega dobrotnika.

 

Ostale informacije o združitvi si preberite v tem članku.

 

Preberi več
Uspešno zaključen 2. Tek za Kranj!

V soboto, 13. oktobra, smo zaključili z drugim najbolj mestnim tekom!

 

Na štartni listi je bilo kar 650 tekačev, kar je še enkrat več kot lani. Krančkovega teka pa se je udeležilo skoraj 200 otrok. Veseli smo tudi vseh navijačev, ki so nas vzpodbujali ob progi ter obiska športnih ambasadorjev: Vesne Fabjan, Robija Kranjca, Emila Tahiroviča in Roka Puharja.

 

Otroci in starši so uživali na Krančkovem otroškem teku, kasneje pa so lahko svoje zmožnosti preizkusili tudi ostali tekači. 

 

Preberi več
Zadnje informacije pred tekom

Sobota je pred vrati in organizacija 2. Teka za Kranj v polnem teku.

 

Ker se bo letošnjega teka udeležilo rekordno število tekačev, vas vljudno pozivamo, da pravočasno poskrbite za prevzem štartnih številk, tekaških vrečk in darilnih vrečk za otroke. Prevzamete jih lahko med 9.00 in 11.00 pred Prešernovim gledališčem na označenih stojnicah. 

 

Zbor za otroški tek je ob 11.15 pred štartno-ciljnim lokom HOFER. 

 

Za več informacij preberite prispevek. 

 

 

 

 

Preberi več
Podžupan Boris Vehovec vabi na Tek za Kranj

Podžupan Boris Vehovec vabi na Tek za Kranj in poziva, da pridete na dogodek vsaj 2 uri prej, ker bo na prizorišču okoli 1.000 tekačev. Ob 11:30 uri, pa se že začne Krančkov otroški tek.

Preberi več
Tek za Kranj tudi s podporo podjetja HOFER

Zadovoljni zaposleni pišejo zgodbo o uspehu in zato si podjetje HOFER za svoje sodelavce in sodelavke že od nekdaj prizadeva oblikovati spodbudno delovno okolje.

 

Poleg certifikata Družini prijazno podjetje, s katerim jim omogoča lažje usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja ter številnih preostalih ugodnosti, veliko pozornost namenja tudi skrbi za zdravje.

 

Tako v okviru lastne iniciative Danes za jutri in pobude My life - skrbimo za svoje zdravje, svoje sodelavke in sodelavce, pa tudi kupce in partnerje, spodbuja k aktivnemu preživljanju prostega časa ter zdravemu življenjskemu slogu.

 

Preberi več
Ste na štartni listi?

Svetujemo vam, da svoje podatke preverite na štartni listi, do katere lahko dostopate TUKAJ.

 

Sestavili smo tudi štartno listo za otroški tek, kjer lahko preverite prijave svojih najmlajših tekačev. Preverite TUKAJ.

 

POZOR!

 

Prijave na otroški tek so ZAPRTE!

 

Ker se je prijavilo že preko 150 otrok (takšna je bila naša letošnja omejitev), smo morali prijave na otroški tek na žalost zapreti. 

Preberi več
Poskrbite za svoje zdravje, tudi z rednim gibanjem

Vsi se sprašujemo, kako najbolje poskrbeti zanj. Za zdravje se namreč splača potruditi.

 

Tega mnenja je tudi naš sponzor HOFER, ki je zasnoval vseslovensko družbeno odgovorno akcijo 1, 2, 3, GREMO!, katere namen je spodbujati vsakodnevno aktivnost in skrb za boljše počutje.

 

Več pa si preberite v sledeči objavi!

Preberi več
AVP svetuje: Poskrbite za varen prevoz domov

Leta 2017 je bila ponovno sprejeta novela zakona, ki dovoljuje točenje alkoholnih pijač na športnih dogodkih. Čeprav naj bi bile športne prireditve vzor zdravega življenja in spodbuda za družbeno odgovornost, pa temu ni vedno tako.

 

Tako se tudi na Teku za Kranj lahko zgodi, da bo zvrnjen prenekateri kozarček alkoholne pijače. Ker želimo, da udeleženci naše prireditve varno najdejo pot domov, smo se povezali z Agencijo za varnost prometa (AVP) in jih poprosili za nasvet.

 

Preberite si, kakšne so negativne posledice pitja alkohola na naše telo in kako naj ukrepamo, da bomo varno prišli domov.

Preberi več
Šport je sprostitev, lahko pa tudi krepitev vezi med sodelavci

 

Športno udejstvovanje ne vpliva le na zdravje, predstavlja tudi dober način za krepitev ekipnega duha in zaupanja med sodelavci!

Podjetja, poskrbite za dobro voljo na delovnem mestu in ponudite vašim zaposlenim teambuilding v obliki sodelovanja na športnih dogodkih. 

 

Temu načelu se pridružuje tudi HOFER, preberite kako!

Preberi več
AVP svetuje: Vedno ustavite na prehodu za pešce

 

Približujejo se jesenski in zimski meseci, ko so dnevi krajši, vozne razmere pa zahtevnejše.

 

V tem času se zgodi največ nesreč tekačev in pešcev, zato je pomembno, da vozniki upoštevajo omejitev hitrosti v naseljih ter odstopijo prednosti tekačem in pešcem pred označenimi prehodi.

 

Seveda pa naj tudi tekači in pešci poskrbijo za svojo vidnost v cestnem prometu z odsevniki ali drugimi svetlobnimi telesi.

 

Preberite si splošna prometna pravila za varnost tekačev in pešcev v prometu ter sami poskrbite za lastno varnost!

Preberi več
Brezplačne tekaške priprave

Tudi letos bodo v sklopu 2. Teka za Kranj organizirane tekaške priprave pod skrbnim vodstvom trenerja Blaža Čadeža.

 

Pridružite se nam 18. 9. 2018 od 18.45 do 20.00 ure. Priprave bodo potekale štiri tedne, vsak torek na Atletskem stadionu v Kranju.

 

Blaž Čadež je poklicni trener, ki je svojo bogato poklicno pot posvetil atletiki in vzdržljivostnim športom. Sam se je v svoji skoraj dvajsetletni karieri preizkusil v različnih športih, nove izkušnje pa redno nabira z udeležbo na različnih maratonih, gorskih tekih ter vzdržljivostnih preizkušnjah.

Lepo vabljeni!

Preberi več
AVP svetuje: Uporaba multimedijskih naprav v prometu je nevarna

Mobilni telefoni so postali nepogrešljiv del vsakdanjika. Na žalost pa se je njihova uporaba razširila tudi na manj primerna področja, na primer promet. 

 

Tudi tekači, soudeleženci v prometu, vedno pogosteje posegajo po elektronskem pripomočku pri načrtovanju treningov ter v primeru slabše vidljivosti na poti.

 

S pogledovanjem na telefon med tekom lahko resno ogrožate sebe in druge udeležence v prometu, saj je pozornost posameznik močno zmanjšana. 

 

V sledečem zapisu si preberite, kako lahko multimedijske naprave negativno vplivajo na naše možgane.

Preberi več
2. Tek za Kranj bo 13. oktobra

Imamo datum! Rezervirajte si drugo soboto v oktobru za 2. Tek za Kranj. Tudi letos vas vabimo, da se nam pridružite na najbolj atletskem mestnem teku, ko Kranj obarvajo dresi kranjskih klubov in društev. 

 

Z nami bodo:

  • Rok Puhar, eden najboljših slovenskih tekačev na dolge proge in član Atletskega kluba Triglav Kranj, 
  • Marko Milič, košarkar,
  • Robert Kranjec, skakalec,
  • in številni drugi športni ambasadorji Kranja

 

 

Preberi več
Za nami je 1. Tek za Kranj

V soboto, 23. septembra,  je lepo vreme v Kranj privabilo polno tekačic in tekačev ter vseh ljubiteljev športa. Otroci in starši so se zabavali na športni tržnici, organizirani v okviru Festivala za šport Kranj, tekači - zbralo se jih je preko 300 - pa so se preizkusili v Teku za Kranj.

 

V teku na 3, 3 km je med moškimi slavil ambasador teka Rok Puhar, ki je progo preletel v pičlih 0:09:32. Pri ženskah pa Sara Mohorič s časom 0:12:24. Oba sta člana Atletskega kluba Triglav Kranj. 

 

V teku na 10 km je bil prvi Božnar Sebanc Zdravc s časom 0:36:55, pri ženskah pa Alenka Vindiš s časom 0:46:40. 

 

V štafetnem Teku za moške je zmagala ekipa Komunale Kranj (člani: Uroš Arnež, Klemen Čebašek, Mitja Zupan). Skupaj so 10 km progo premagali v slabih 40 minutah (0:39:48).

Preberi več
Brezplačne tekaške priprave z Blažem Čadežem
Brezplačne tekaške priprave z Blažem Čadežem

7. in 14. septembra bodo potekale brezplačne tekaške priprave s tekaškim trenerjem Blažem Čadežem. Dobimo se ob 18.45 na Atletskem stadionu v Kranju.

 

Blaž Čadež je poklicni atletski trener. Njegova trenerska pot se je začela pred 17 leti. V tem času je nabiral izkušnje na različnih področjih. Posvetil se je atletiki in vzdržljivostnim športom. Diplomiral je na Fakulteti za šport iz smeri športno treniranje - atletika. 

Mlade športnike trenira vse atletske discipline, najljubši so mu teki na srednje in dolge proge, čeprav ima tudi veliko uspeha z skokom v višino in mnogobojem.

Pri rekreativcih se je posvetil teku, triatlonu in kolesarjenju. Največ izkušenj ima s tekači na dolge proge. Trenutno vodi tekaške skupine v Škofji Loki in Kranju. 

Skozi leta izkušenj in lastnih napak vidi, da je bistvenega pomena, pri tekačih začetnikih pravilen tekaški korak. Za napredne tekače, ki hočejo rezultat, je edina pot sistematičen trening in prava mera. 

Njegovo spletno stran si lahko ogledate na: www.blazcadez.si 

 

 

 

 

 

 

 

Preberi več