30. sept - 30. oktober 2021

Trasa tekov

 

Opis proge

Trasa vseh tekov na prireditvi Tek za Kranj je krožna, mestna in pretežno ravninska. Tečemo v krogih. Tek na 3, 3 km pomeni 1 krog, tek na 10 km pa 3 kroge. 

 

 

 

Potek trase 

Velja se dobro ogreti

Tekli bomo v smeri urinega kazalca. Tokrat bomo začeli na Glavnem trgu. Tekli bomo po Prešernovi, mimo najbolj znamenite rje Globusa, naprej po Gregorčičevi, kjer se bomo kmalu, v višini Stritarjeve ulice, po približno 100 metrih, nagnili blago desno na idilično Partizansko ulico. Tam se trasa blago vzpenja, kar boste sigurno najbolj občutili v tretjem krogu. 

 

Mimo Prešernovega gaja

Z dolžnim spoštovanjem bomo oddrveli mimo Prešernovega gaja, zadnjega počivališča največjega slovenskega pesnika in se v razcepu za nekdanjo ekonomsko šolo spet držali desno, vse do glavnega križišča pri kanjonu Kokre.

 

Čez kanjon

V križišču se bomo obrnili desno, prečkali most čez Kokro, ki sicer nudi lep razgled na kanjon, vendar kdaj drugič, saj nas takoj za Gostilno Arvaj čaka še en desni obrat na Kajuhovo.

 

Dvakrat "S"

Časa za lovljenje ritma na Kajuhovi ne bo veliko, saj nas že pri Žanovi čaka prvi "S", kratki levi zavoj, potem pa desni, po katerem bo nekaj več časa za lovljenje sape. Na koncu Žanove nas čaka še en "S", ki nudi pogled na vzhodno kranjsko veduto. Najprej bomo obrnili levo preko Ceste na klanec, potem pa takoj desno na Cesto talcev.  

 

Blagi spust

Po drugem "S" se trasa nekoliko spusti in omogoči nekaj počitka ali pa za dvig frekvence in nabiranje razlike. Še predno bomo pošteno zagledali Likozarjevo cesto, se bomo obrnili ostro desno na Huje, stekli mimo cerkvice in ob obronkih kanjona v blagem in dolgem levem zavoju do Walterja, kjer bomo prečkali glavni most. 

 

Kako po mestu

Za mostom bomo pri Mitnici, najstarejši hiši v Kranju, zavili levo po ozki Tavčarjevi ulici mimo tržnice in pogledali Prešernu v hrbet. Na koncu ulice bomo zavili 2 x ostro desno in mimo Plečnikovega stopnišča, Prešernovega gledališča in cerkve Svetega Kancijana oddirjali proti vodnjaku. 

 

Ni bojazni 

Na pozabite. Ni važno kako počasi tečete. Važno je, da se ne ustavite. Zavedajte se, da ste vedno bistveno hitrejši od kolega na kavču. 

 

V primeru nepričakovanih del oziroma ovir na cesti, si pridržujemo pravico do spremembe trase.