5. oktober 2024

Aktualno

Več kot 2000 obiskovalcev na največjem športnem dogodku na Gorenjskem, 6. Teku za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja

 

 

 

V starem mestnem delu Kranja je v soboto, 8. oktobra 2022po skoraj dveh letih digitalne izvedbe dogodka, potekala največja tekaška prireditev na Gorenjskem,  6. Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja. V prekrasnem jesenskem dnevu se je dogodka udeležilo več kot 2000 obiskovalcev, med njimi tekačev, pohodnikov, otrok in spremljevalcev ter drugih udeležencev. 

 

Med ženskami je v absolutni konkurenci na 10 km zmagala Kim Ameršek s časom 38:44, med moškimi pa Dino Grbić s časom 31:43. Na krajši progi 3,3 km je med ženskami s časom 12:04 zmagala Maruša Cijan Brkič, med moškimi pa Tilen Dobnikar s časom 09:58.

 

Dogodek so v pisani športni zasedbi popestrili kranjski ambasadorji športa Akademski vaterpolski klub Triglav Kranj, Vesna Fabjan, Mia Krampl, Robi Kranjec, Emil Tahirovič in Tadej Valjavec.

 

Da je vztrajnost ena najpomembnejših življenjskih vrlin sta dokazala enaindevetdesetletni tekač gospod Miro Rant, ki je del dobrodelne tekaške prireditve že od vsega začetka, ter dvajsetletni Štajerec, Tim Marovt, ki je pred osmimi leti zaradi hiperekstenzije hrbtenice na surfu pristal na invalidskem vozičku. Danes teče na maratonih in je dokaz, da lahko z vztrajnostjo, trdno voljo in delom dosežemo vse zastavljene cilje.

 

Dogodek je bil posvečen preminulemu soustanovitelju Fundacije Vincenca Drakslerja za odvisnike in velikemu kranjskemu dobrotniku Vincencu Drakslerju. ki je pomembno zaznamoval humanitarne dejavnosti v Kranju. Večkrat je dejal: »Najbolj sem srečen, če lahko pomagam ljudem v stiski, še posebej mladim.« V spomin velikodušnemu dobrotniku se je letos dogodku pridružil in poklonil predsednik švicarske fundacije R. & V. Draksler Stiftung, prof. dr. Ralph Blum.

 

Z izvedbo dogodka je bila zadovoljen tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, ki je dejal: »Skupaj s soorganizatorji smo Kranju po skoraj dveh letih ponudili veliko rekreativno dobrodelno prireditev in počastili spomin na pokojnega dobrotnika Vincenca Drakslerja. Vemo, kakšno izjemno delo je naredil za Kranj, zato njegovo poslanstvo nadaljujemo tako, da bomo tudi v prihodnje skrbeli za tiste, ki so odrinjeni na rob družbe.«

 

Tekači so uživali na zanimivi krožni tekaški trasi, ki je potekala mimo Prešernovega gaja, čez kanjon Kokre in po kranjskih ulicah do vodnjaka v starem mestnem jedru. Teklo se je na 3,3 km in 10 km, najmlajši pa so se pomerili na Krančkovem otroškem teku. Za pohodnikeje bil organiziran Pohod Vincenca Drakslerja po skritih kotičkih Kranja. Udeleženci so po Kranju na desetih kontrolnih točkah zbirali žige in se pomikali proti cilju na vrtu gradu Khislstein.

 

Dogodek se je zaključil s podelitvijo in družabno-zabavnim programom, ki je ponujal druženje vseh generacij, od najmlajših, šolarjev, tekačev tekmovalcev in rekreativcev do športnih društev in klubov.

 

Zmagovalci ter drugo- in tretjeuvrščeni so prejeli bogato vrečko presenečenja sponzorjev. Kot eden izmed glavnih sponzorjev dogodka je Telemach Slovenija najhitrejšega tekača in najhitrejšo tekačico nagradil s pametnima urama Samsung Galaxy4. Prikrašani niso bili niti drugi udeleženci dogodka, ki so prejeli priročna darila sponzorjev.

 

Organizatorji prireditve so bili: Mestna občina Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja, Zavod za šport Kranj, Atletski klub Triglav Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj in kranjsko podjetje Dspot, d. o. o.

 

Sponzorji prireditve so bili: Pivovarna Union, Telemach Slovenija, Intersport Slovenija, Gorenjka (Žito), MyProtein, A2U, Veto Group in Timing Ljubljana.

 

Uradne fotografije dogodka najdete TUKAJ.

 

Tekaške uspehe lahko poiščete TUKAJ.


Seznam novic