5. oktober 2024

Aktualno

8. Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja ali športno srečanje na kranjskih ulicah

V soboto, 5. oktobra, bo na sporedu sedma izvedba Teka za Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja, največjega športnega dogodka na Gorenjskem. Z najrazličnejšimi aktivnostmi in tekmovanji bo dogodek, ki se bo odvijal že sedmo leto zapored, navdušil športne entuziaste in ljubitelje zabave na prostem. 

 

Lanski dogodek je postregel z odličnimi športnimi dosežki. Na 10-kilometrski razdalji sta slavila Kim Ameršek v ženski kategoriji (0:38:44) in član domačega Atletskega kluba Kranj Dino Grbić, ki je z razdaljo opravil izjemno hitro. Za tek je porabil le slabi dve minuti več od pol ure (0:31:43). Organizatorji dogodka pa obljubljajo, da tudi letos ne bo manjkalo številnih športnih dejavnosti, ki bodo privabile ljudi vseh starosti in kondicije.


Športna sobota se bo začela ob 10.30 s pohodom v spomin na dobrotnika Vincenca Drakslerja. Udeleženci bodo spoznavali glavne znamenitosti Kranja in zbirali žige na kontrolnih točkah, medtem ko se bodo z Glavnega trga premikali proti cilju na gradu Khislstein. Na voljo jim bosta dve različici pohoda, krajša (2,4 km – 5 kontrolnih točk) in daljša (3,3 km – 10 kontrolnih točk).

 

Ob 11.30 bo sledil Krančkov otroški tek, po nagovoru župana Matjaža Rakovca in predsednika Atletskega kluba Triglav Kranj Tomaža Kukovice pa bo ob 12. uri štart teka na 3,3 km in 10 km. Privlačna krožna tekaška trasa bo udeležence vodila skozi Prešernov gaj, kanjon Kokre in po slikovitih kranjskih ulicah do starega mestnega jedra ob vodnjaku. Sledila bo zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in družabno-zabavnim programom.

 

Časovnica dogodka:

 

10.30 – pohod Vincenca Drakslerja po skritih kotičkih Kranja (3,3 km),
11.30 – Krančkov otroški tek,
12.00 – štart tekov na 3,3 km in 10 km,
11.00 – 15.00 družabni program in podelitev priznanj (Glavni trg).

 

Štartna lista za 3,3 in 10km.

Za več informacij nam sledite na naših družbenih omrežjih in spletni strani.

 

Facebook: www.facebook.com/tekzakranj/

Instagram: www.instagram.com/tekzakranj/


Seznam novic