30. sept - 30. oktober 2021

Adijo Kranj! Adijo tekači!

Pa smo pritekli čez ciljno ravnino že 5. Teka za Kranj - Memorial Vincenca Drakslerja, ki je tako kot lani, tudi letos potekal "na daljavo".

 

Ravno zaradi digitalne izvedbe dogodka, smo se organizatorji dogodka: Atletski klub Triglav Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja, Mestna občina Kranj, Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj in podjetje Dspot, odločili, da vsem športnim navdušencem, ljubiteljem teka in pohodništva ponudimo zabavne, izobraževalne in športne vsebine.

 

Komunikacijo na družbenih omrežjih smo skozi celoten mesec trajanja dogodka (30. september – 30. oktober) prilagodili tako, da smo oblikovali 3 glavne rubrike: 

  • Kranjsko idilo,
  • sarkastične “tekaške” nasvete oz. pripovedke ter
  • foto utrinke.

 

V rubriki “Kranjska idila”, smo izpostavili le nekaj čudovitih lokacij in poti v Kranju ter okolici. Sama rubrika je bila športno in izobraževalno obarvana, namen pa vzpodbuda k prijavi na Pohod Vincenca Drakslerja. V sarkastični rubriki, smo ponudili zabavne vsebine s katerimi se je in se lahko prav vsak športni navdušenec poistoveti. V zadnji rubriki, foto utrinki pa smo obujali spomine na pretekla dogajanja ter želeli doseči, da udeleženci virtualnega dogodka sami prispevajo k ustvarjanju letošnje foto galerije.

 

Izbrana barva, ki je letos krasila tekaške majice je bila jabolčno zelena. Ker smo tekom dogodka prejeli veliko povpraševanj o majicah, smo ob koncu na Facebook profilu organizirali nagradno igro v kateri smo podarili tekaško majico. Prejela jo je Kranjčanka Mojca Jarc.

 

Vse udeležence, ki so ob prijavi na Pohod Vincenca Drakslerja ali Tek za Kranj - Memorial Vincenca Drakslerja naročili tekaške majice obveščamo, da bodo lahko le te prevzeli po 17. novembru 2021 v trgovini KrŠtacuna.

 

In ob koncu še najpomembnejše – razglasitev rezultatov. Najhitrejši čas na 10 km v moški kategoriji je letos osvojil Sebastjan Gregorin iz Kranja, ki je svojo desetko odtekel v 36 minutah in 39 sekundah. V ženski kategoriji si je prvo mesto s časom 45 minut in sekunda pritekla Anita Rižnar iz Ljutomera. Najhitrejši čas v moški kategorji na 3,3 km je letos pripadal Janku Molehu iz Radencev s časom 13 minut in 10 sekund. V ženski kategorji pa je najboljši čas osvojila Anja Novak Depolli Iz Videm Dobropolja, ki je 3,3 km odtekla v 16 minutah in 45 sekundah.

 

Zmagovalne rezultate si lahko ogledate tukaj.

 

Svojo “desetko” okoli Brda so odtekli tudi člani tekaške ekipe Prvi in drugi tekaški korak s trenerjem Blažem Čadežem. Njihove rezultate si lahko ogledate tukaj.

 

 

 Člani tekaške skupine Prvi in drugi tekaški korak.

 

 

Preden si do naslednjega leta pomahamo v slovo, izrekamo vsem udeležencem 5. Teka za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja še enkrat iskrene čestitke.

 

Verjamemo, da se v naslednjem letu ponovno srečamo v živo in v še večjem številu.

 

Do takrat pa PRIDNO TRENIRAJTE!

 

S športnimi pozdravi,
ekipa Tek za Kranj

 

Seznam novic